Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ny befordran till universitetslektor i trummor och ensemble

Mattias Frisk

Mattias Frisk har fr o m 1 oktober 2016 befordrats till universitetslektor i trummor och ensemble med didaktisk inriktning vid Musikhögskolan i Malmö.

Mattias Frisk är född i Skellefteå, uppvuxen i Malmö, och tog musiklärarexamen från Musikhögskolan i Malmö 1990 med pedagogisk fördjupning i trummor/slagverk och piano.
Under perioden 1989–2009 hade han en tjänst på Kulturskolan i Trelleborg, där han undervisade i trummor/slagverk, piano, ensemble, Big Band, musikdata samt teori. Han har även varit verksam som klasslärare i Malmö.

Han fick sin nuvarande tjänst 2010 på Musikhögskolan i Malmö, där han undervisar i trummor, ensemble, ensembleledning, ämnesmetodik, didaktisk ensemble samt musikdata (Ableton Live, Sibelius, Logic).

Mattias Frisks musikerkarriär startade på 80-talet och har stor spännvidd.

Läs mer om hela hans musikerkarriär.

Mattias Frisk är sedan 2004 keyboardist/ trumslagare/kapellmästare/arrangör med Stefan & Kim. Dessa två exceptionellt mångfacetterade musiker och showartister spelar tillsammans med Frisk en smart musikalisk scenshow med stor genrebredd och har turnerat världen över från Shanghai (på världsutställningen) till Seattle. De har spelat för den finska presidenten och är kungliga tonleverantörer till det Danska, Norska och Svenska Hovet.

För några år sedan spelades shower i Las Vegas på Monte Carlo Hotel och hemma hos Jesper Parnevik i Miami. De har även showat i Milano, Bankok, London, Seychellerna, Venedig, Dublin, Kuala Lumpur, New York, Chicago, Barcelona, Zürich, Bali, Mexico och Vietnam.

Stefan & Kim har tillsammans med Frisk även varit gästartister tillsammans med många av landets symfoniorkestrar bl.a. Malmö Symfoniorkester (vi tre tillfällen), Helsingborgs Symfoniorkester, Göteborgs Operaorkester, Gävle Symfoniorkester samt Kungliga Filharmoniska orkestern i Stockholm.