Policy kring examination
• Ämneslärarutbildningen (LAMGY)
• Kulturskolepedagogutbildningen (KUPE)
• Kompletterande pedagogisk utbildning i musik (KPU)
• Fristående kurser (FK)
Omexamination
Vid underkänt resultat på ordinarie examination erbjuds studenten ett tillfälle för omexamination 5-7 veckor efter det ordinarie provtillfället. För omexamination i anslutning till pågående kurs/ämne sker kommunikationen direkt med undervisande lärare, det vill säga ingen föranmälan krävs.
Uppsamlingsprov
Vecka 6, 23, 33 och 45 anordnas ytterligare provtillfällen. Vid dessa tillfällen har studenter möjlighet att examineras på kurser från tidigare terminer. Anmälan görs på Musikhögskolan i Malmös hemsida. Varje anmält tillfälle räknas som en genomförd examination där antalet examinationstillfällen som regel begränsas till fem.
Läs mer om anmälan till uppsamlingsprov
Examination i förväg
I samråd med undervisande lärare kan en student som bedöms ha de kunskaper och färdigheter som krävs för att uppnå kursmålen erbjudas att examineras i kursen utan att fullgöra samtliga lektionstillfällen. Hela kursens/ämnets innehåll examineras då vid ett eller ett fåtal tillfällen. Detta är endast möjligt i ett fåtal kurser/ämnen.
Validering
Studenten kan tillgodoräkna poäng inom tidigare utbildning genom att ansöka om validering och tillgodoräknande. Studenten lämnar in ansökan om validering och tillgodoräknande till utbildningsledare.
Detta gäller följande ämnen med individuell undervisning:
- LAMGY: Huvudinstrument, Ackordinstrument, Sång och röstkännedom, Enskilt val samt individuell undervisning inom ämne 2.
Så här fungerar det:
- Vid underkänt ämne examineras studenten genom att svara för hela eller delar av ämnets innehåll vid ett eller fåtal tillfällen i enlighet med aktuell kursplan. I de fall examinatorn bedömer det rimligt kan komplettering av enstaka moment ske.
- Ej möjligt att gå om ämnet. Timresurs tilldelas endast vid ordinarie tillfälle.
- Det är ej möjligt att tentera ämnet/kursen i förväg.
Detta gäller följande ämnen med gruppundervisning 1:
- LAMGY: Ensemble, Projekt, Körsång och körledning, Rytmik och drama, Ämnesmetodik, Ensembleledning, Ämnesdidaktik, samtliga UVK-kurser samt gruppundervisning inom ämne 2.
- KUPE: Ämnesdidaktik, Ämnesmetodik samt samtliga UVK-kurser.
- KPU: Samtliga kurser (ej VFU)
- FK: Samtliga fristående kurser.
Så här fungerar det:
- Vid underkänt ämne/kurs kan studenten erbjudas att gå om hela eller delar av undervisningen i mån av plats i befintliga grupper. I de fall examinatorn bedömer det rimligt kan komplettering av enstaka moment ske.
- Då betygsunderlag saknas kan studenten, i mån av plats i befintliga grupper, erbjudas att gå om hela ämnet/kursen.
- Det är ej möjligt att tentera ämnet/kursen i förväg.
Detta gäller följande ämnen med gruppundervisning 2:
- LAMGY: Musiken i samhället, Musiklära, Praktisk instrumentkännedom, Noteditering och musikjuridik, Satslära, Gehör, Akustik och inspelning, Inspelningsprojekt
Så här fungerar det:
- Vid underkänt ämne/kurs kan studenten erbjudas att gå om hela eller delar av undervisningen i mån av plats i befintliga grupper. I de fall examinatorn bedömer det rimligt kan komplettering av enstaka moment ske.
- Det är möjligt att tentera ämnet i förväg genom att studenten svarar för ämnets innehåll i sin helhet i enlighet med aktuell kursplan.
Detta gäller samtliga VFU-kurser inom LAMGY, KUPE och KPU:
- Underkänd kurs examineras genom att studenten går om hela kursen i mån av plats, under reguljär skoltid, inom befintliga VFU-perioder.
- Vid frånvaro under VFU kan komplettering bli aktuell efter bedömning av VFU-ledare i samråd med examinator och handledare.
- Antalet provtillfällen i kursen begränsas till tre.
- Det är ej möjligt att tentera VFU i förväg.
Detta gäller följande kurser i Självständigt arbete:
- LAMGY: Självständigt arbete 1:1 och 1:2
- KPU: Självständigt arbete
Så här fungerar det:
- Underkänd kurs examineras genom att studenten lämnar in färdigt skriftligt arbete. I de fall examinatorn bedömer det rimligt kan komplettering av enstaka moment ske.
- Det är ej möjligt att gå om kursen. Timresurs för handledning tilldelas endast vid ordinarie tillfälle.
- Det är ej möjligt att tentera ämnet/kursen i förväg.
Kontakt
Carina Gustin
Utbildningsledare
carina [dot] gustin [at] mhm [dot] lu [dot] se (carina[dot]gustin[at]mhm[dot]lu[dot]se)
+46 40 32 54 12